koolhydraatarm

Koolhydraatarm dieet en afvallen

Het koolhydraatbeperkt dieet wordt steeds populairder. Het is voor veel mensen een praktische manier om af te vallen en als je het goed aanpakt nog verantwoord ook.  Wil je afvallen met behulp van een koolhydraatarm dieet, pak het dan verantwoordelijk aan. Dan is het resultaat op lange termijn het grootst. Mensen die minder koolhydraten eten lukt het vaak om af te vallen. Het heeft meestal ook een gunstig effect op het buikvet. Wat natuurlijk helemaal mooi is!  Bij mensen met diabetes helpt een koolhydraatbeperking ook om de bloedglucosewaardes te verbeteren. Je kunt de hoeveelheid koolhydraten in verschillende mate beperken van matig tot heel streng. Kijk samen met een diëtist goed wat bij jou situatie past.

zwangerschap

Wees je ervan bewust dat koolhydraatrijke producten zoals volkoren granen, fruit en peulvruchten ook heel waardevol zijn. Deze voedingsmiddelen bevatten B-vitamines, voedingsvezels en mineralen, zoals ijzer, magnesium, chroom en zink. Bij een koolhydraatarm dieet waarbij je deze producten mijdt, heb je kans op tekorten van deze voedingsstoffen. Het gaat daarom om het vinden van een juiste balans hierin.  Daarnaast is belangrijk om juist meer eiwitten en gezonde vetten binnen te krijgen.

Naast het koolhydraatarme dieet zijn er natuurlijk nog verschillende manieren om af te vallen. Het koolhydraatarme dieet is een goede optie, maar het gaat er vooral om, om een keuze voor een eetpatroon te maken wat je op lange termijn vol kunt houden. Het is fijn om deze keuzes en overwegingen samen met een diëtist te kunnen maken. Want als je afgevallen bent, wil je natuurlijk wél je gewicht kunnen behouden.


Dietist | Dietiste | Diëtist | Diëtiste | Koolhydraatarm Dieet | Afvallen | Zeeland | Goes | Middelburg

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin met chatten
1
Hoi! Hoe kunnen we je helpen?
Hoi! Waarmee kunnen we je helpen? Stuur gerust een berichtje.